On line Shopping!

Tuesday, September 20, 2011


Mnogo devojaka me je pitalo da napisem post o savetima za on line shopping, nadam se da cu vam ga pribliziti u ovom postu, naravno ukoliko budete imale dodatna pitanja postavite u komentarima ili mi posaljite na mail pa cu odgovoriti u nekom sledecem postu:)
Da se razumemo obozavam on line kupovinu zato sto nema guzve, cekanja na kasi i skoro nam je sve dostupno!


 Placanje Karticama
Svi se secamo da je do pre par godina hakovanje kartica bila najnormalnija stvar i dalje vlada strah zbog toga, ali mislim da nema razloga za paniku, pre svega danasnji serveri poznatih on line prodavnica su zasticeni kao beli medvedi ako ne i bolje, tako da mozete da budete mirne. Naravno, da ne bi razmisljale najpametnije bi bilo da imate neku karticu samocza tu namenu, uplatite onoliko novca koliko ste planirale da potrosite i nema glavobolje:)

Velicine & krojevi

Uzimajte samo stvari za koje provereno znate da vam dobro stoje u smislu krojeva i velicina. Naravno, ukoliko se zeznete sve kompanije podrzavaju povrat novca ako im vratite robu sa tagom do odredjenog perioda (uglavnom je to 21 dan.

Shipping costs

Negde je shipping uracunat u cenu garderobe ( kao npr. kod Asos-a), odredjene kompanije kao farfetch ponekad daju opciju free shipping u vidu promocije, a uglavnom se naknadno naplacuje. Kada porucujete stvarcice na neku adresu u CG carina i porez se ne placaju na posiljke do 150 Eura, a u Srbiji se carina i porez uvek placaju, bez obzira na vrednost posiljke, sto je bzv jer vam povecava cenu porudzbine od 30-40% sto je dosta! Zato aktivirajte nekog koga imate u CG, pa porucujte na njeghovu-njenu adresu.
Kada imate izbora odlucite se za opciju da vam posiljka stigne redovnom postom, ukoliko vam robaostigne DHL-om morate njima da platite neko carinsko oslobadjanje 23,5 Eura a UPS-u oko 35 Eura (ovo su cene u CG).

Shops

www.victoriassecret.com - nema bolje kada je ves u pitanju, garderoba not so much...
www.asos. com - super, trendy stvarcice & nakit, besplatan shipping, stalno organizuju neke akcije i promocije
www. net-a-porter.com - Nije potrebno objasnjavati:)  sacekajte sezonska snizenja do 70%, tada se isplati castiti se nekim dobrim komadom:)
www.farfetch.com - Gomila butika na jednom mestu, brendirane stvarcice, opet cekajte snizenje :)
www.outnet.com - Net-a-porterov outlet
www.lipsy.co.uk - trendy haljinice, ok cene, samo vodite racuna o sirovinskom sastavu
www.pret-a-beaute.com - Super nakit: Ishraya & Kanneth Jay Lane - FAB!
www.topshop.com - posto ga nemamo kod nas :)

Nadam se da vam je ovo bilo od neke koristi, ako imate pitanja, pisite :))

0 comments:

Post a Comment