Saveti za sminkanje Nene Ilic

Monday, September 5, 2011

Za sve vas koji niste imali priliku da procitate u Wannabe Magazinu savete za sminkanje nase genijalne sminkerke Nene Ilic mozete i ovde:)


Kako da nam ten izgleda lepo i sveže na plus 40, koju podlogu i korektor da koristimo, a da se ne osećamo kao da imamo masku na sebi?
NENA ILIĆ: Odabir pudera i korektora je individualna stvar i bira se prema tipu kože. Topla preporuka je MAC Cosmetics, ali u oviru tog brenda ima dosta linija prema različitim tipovima kože i svrsi primene. Najbolje je izbegavati teške pudere tokom leta, odnosno birati pudere na vodenoj bazi ili mineralne pudere, isto važi i za korektor.


Koju kremu je najbolje koristiti kao podlogu za šminku?
Sada se na tržištu može pronaći dosta podloga od raznih proizvođača. U zavisnosti od tipa kože one mogu biti za hidratantne - idealne za suvi tip kože, odnosno oil free baze – za masnu kožu koje joj daju mat efekat kako se ne bi sijala.
Kako da pravilno nanesemo crveni karmin?
Najbolje je naneti puder na ivicu usana ili papirnom maramicom dobro izbrisati usne, kako bismo uklonili sjaj sa njih, naneti olovku za usne, zatim karmin. Višak karmina često može da se oslika na zubima pa ga možete ukloniti tapkanjem čistom papirnom maramicom.
2
Kako napraviti smokey eyes efekat, a da izgledamo sexy, ne gothic?
Oivičiti blago krejonom oči i razmazati ga nekom od senki u braon, ljubičastoj ili sivoj boji.
Koju četkicu bi svako trebalo da ima?
Četkica od prirodne dlake za senčenje očiju je najpotrebnija.
3
Kako posvetliti podočnjake kao što to rade selebritiji, a da izgledamo mlađe?
Pokrivanjem podočnjaka dobijamo isključivo efekat svežine na licu. Izbegavati korektore koji su mnogo svetliji od tena, jer se može dobiti kontraefekat.
Farbanje obrva - da ili ne?
Uvek, ali u boji kose i prema boji tena.
4
Kolagen u ustima, da ili ne?
Prirodno, prirodno, i samo prirodno - to je moj izbor.
Kada je pravo vreme za botoks?
To je individualna stvar, nikako pre 45. godine. Jedini nedostatak botoksa je što atrofira (umrtvljuje) mišiće i dobija se jedan ukočen izraz lica, ali ako se uradi sa merom, zašto da ne.
5
Koje veštačke trepavice su tvoj favorit?
One koje su samo na uglovima očiju i koje se zapravo i ne primećuju, a opet daju sexy look.
Fiksator za šminku da ili ne?
Fiksator da, ne može se izgubiti ništa, a mnogi sadrže minerale u sebi pa služe i da, samim tim, osveže lice.
6
Koje rumenilo ide uz koju boju kose?
Rumenilo se bira u zavisnosti od efekta koji želimo postići. Ako želimo fresh look, uvek biramo svežije tonove, tipa roze, boje breskve, kajsije. Boju rumenila ne moramo da vezujemo za boju kose.
Kako postići svež izgled i posle 12 sati van kuće?
Svež izgled postiže se kombinacijom termalne vode, malo korektora i obaveznog rumenila.
-7
Koje proizvode preporučuješ, a da nisu previše skupi - koju šminku, a koje kozmetičke proizvode?
MAC je zaista pristupačan ali ga nema u našoj zemlji, tako da iskoristite vaše prijatelje koji žive u inostranstvu da vam donesu par komada omiljene firme.
Najbolji tečni puder i maskara?
Što se tiče pudera to bi bili oni brenda Mac ili Armani, a od maskara preporučujem Max Factor Experience ili Masterpiece.
Po tebi najbolje našminkani celebrity u inostranstvu?
To bi bile: Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Kristina Agilera (Christina Aguilera) i Kim Kardašijan (Kim Kardashian).0 comments:

Post a Comment